Sanoma rakkaudestaEvankeliumi on sanoma Jumalan rakkaudesta. Jumalan rakkaus ei ole vain sanojen helinää ilman todellista vastinetta eli tekoja. Jumala osoitti armonsa ja rakkautensa antamalla ainokaisen Poikansa maailmaan ja maailman edestä. Joh. 3:16 ”Niin on Jumala maailmaa rakastanut, että Hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään joka Häneen uskoo hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä”. Tämä sanoma on kuin pimeässä loistava lamppu. Jeesus sovitti Golgatan ristillä meidän syntimme.


Koska Jumala rakastaa, niin Hänen omiensakin tulisi olla Hänen kaltaisiaan. Ei omassa lihallisessa itsessämme, vaan uudestisyntyneenä Jumalan sanan totuudessa ja Pyhässä Hengessä. Jumalan rakkaus on vuodatettu sydämiimme Pyhän Hengen kautta. Kun Pyhä Henki saa tilaa meissä, niin myös me alamme rakastaa Jumalaa ja lähimmäisiämme.


Jumala on olemukseltaan rakkaus. Isän, Pojan ja Pyhän Hengen (eli Jumalan) ykseydessä virtaa loputon rakkauden virta. Tähän yhteyteen Jumala kutsuu maailman pimeydessä ja kylmyydessä eläviä, synnin turmelemia ihmisiä. Ihminen saa aivan uuden alun ja elämän. Hän saa vastaanottaa Jumalan anteeksiantamuksen ja rakkauden. Rakkaudessa on monenlaisia vaikutuksia elämäämme. Gal.5:22 ”Hengen hedelmä taas on rakkaus, ilo, rauha, kärsivällisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, itsensä hillitseminen.

Jumala on rakkaus, mutta Hän on myös oikeudenmukainen, vanhurskas ja pyhä. Synti on rikos rakkauden lakia vastaan ja siitä seuraa rangaistus ja kuolema. Mutta koska Jumala on armollinen ja hyvä, Hän otti itse kantaakseen synnin seurauksen. Ristillä viaton ja synnitön Jumalan Poika Jeesus , kantoi maailman synnin. Jumalan viha kohdistui hirvittävällä tavalla ainokaiseen Poikaansa, joka otti ristillä meidän paikkamme. Vain hyväksymällä tämän Jumalan pelastusteon ja sovituksen, meillä on mahdollisuus päästä Jumalan vihan alta pois. Jes. 53:4-5 "Mutta totisesti, meidän sairautemme hän kantoi, meidän kipumme hän sälytti päällensä. Me pidimme häntä rangaistuna, Jumalan lyömänä ja vaivaamana, mutta hän on haavoitettu meidän rikkomustemme tähden, runneltu meidän pahain tekojemme tähden. Rangaistus oli hänen päällänsä, että meillä rauha olisi, ja hänen haavainsa kautta me olemme paratut".


Seurakunta on Jeesuksen ruumis maailmassa. Jeesus on sitoutunut juuri tähän uskovien yhteyteen. Matt. 18:20 ”Sillä missä kaksi tai kolme on koolla minun nimeeni, siinä minä olen heidän keskellään”. Tämä on valtava lupaus. Jeesus ei ole sidottu lahkoihin ja lohkoihin. Hän ei katsele kylttejä katoillamme. Jumala tuntee omansa. Hän on läsnä siellä missä Hänen nimeensä ollaan koolla.


Rakkaus on sitoutumista, myötä- ja vastoinkäymisissä. Näinhän avioliittolupauksessakin tahdomme. Juuri avioliitto onkin esikuvaa Jeesuksen sitoutumisesta seurakuntaansa. Hän on vahvasti sitoutunut rakastamaan meitä iankaikkisesti. Hän jatkuvasti pesee omiansa verellänsä, eli antaa syntimme anteeksi sekä armahtaa ja auttaa meitä. Mekin olemme velvolliset rakastamaan toinen toistamme ja antamaan anteeksi jos on jotakin moitetta toista kohtaan sekä palvelemaan rakkaudessa.Matt. 16:18 sanoo ”...tälle kalliolle minä rakennan seurakuntani ja tuonelan portit eivät sitä voita”. Jumalan seurakunta on vahva, koska se on rakennettu Kristus kalliolle. Mitkään vihollisen vallat ja voimat eivät voita Jumalan seurakuntaa koska Jeesus on kanssamme. Jopa kuoleman voimat joutuivat perääntymään kun Kristus ylösnousi kolmantena päivänä ristin kuolemansa jälkeen. Rakkaus on maailmankaikkeuden väkevin voima. Se voittaa kaiken. Voimme siis olla turvallisella mielellä. Jalkojemme alla on vahva perustus joka ei horju. Tälle perustalle mekin Jeesukseen uskovat rakennumme elävinä kivinä.

Joh. 14:6 Jeesus vastasi: ”Minä olen tie, totuus ja elämä. Kukaan ei pääse Isän luo muutoin kuin minun kauttani.Uskovan elämä on jatkuvaa yhteyttä Isään, Jeesuksen kautta, Pyhässä Hengessä. Tiellä myös kuljetaan eteenpäin. Sana ohjaa meitä tuntemaan yhä syvemmin Jumalaa. Tie ohjaa parannukseen, anteeksiantamukseen, suun tunnustukseen, kasteelle, täyttymään Pyhällä Hengellä, uskovien yhteyteen, ehtoolliselle, palvelemaan, juurtumaan sanaan ja rakkauteen jne. On ihmeellistä saada kulkea Jeesus-tietä ja oppia tuntemaan Hänen sanaansa. Pyhä Henki on annettu oppaaksi ja lohduttajaksi kirkastamaan Kristusta. Hän tekee eläväksi sanan meille. Hänen voimassaan kaikki on myös mahdollista. Olen saanut nähdä ja kuulla kuinka ihmisen elämä muuttuu ihmeellisesti, sairas parantuu, sureva saa lohdutuksen ja anova saa rukousvastauksia.

Jumala on antanut meille valtavan tehtävän viedä ilosanoma kaikkeen maailmaan. Se ei ole vain sanoja, vaan se on myös tekoja. Rakkaus on kokonaisvaltainen asia. Ilman rakkautta emme ole mitään, emmekä todellisesti tunne Jumalaa. Jumala on antanut myös erilaisia armolahjoja ja asettanut omansa erilaisiin tehtäviin seurakunnassaan. Kuitenkin kaiken keskiössä pitäisi olla rakkaus. Annetaan vielä sanan opettaa meitä tästä.1 Kor. 12

27. Mutta te olette Kristuksen ruumis ja kukin osaltanne hänen jäseniänsä.

28. Niinpä Jumala asetti seurakuntaan ensiksi muutamia apostoleiksi, toisia profeetoiksi, kolmansia opettajiksi, sitten hän antoi voimallisia tekoja, sitten armolahjoja parantaa tauteja, avustaa, hallita, puhua eri kielillä.

29. Eivät suinkaan kaikki ole apostoleja? Eivät kaikki profeettoja? Eivät kaikki opettajia?Eiväthän kaikki tee voimallisia tekoja?

30. Eihän kaikilla ole parantamisen armolahjoja? Eiväthän kaikki puhu kielillä? Eiväthän kaikki kykene niitä selittämään?

31. Pyrkikää osallisiksi parhaimmista armolahjoista. Ja vielä minä osoitan teille tien, verrattoman tien.1 Kor. 13:

1. Vaikka minä puhuisin ihmisten ja enkelien kielillä, mutta minulla ei olisi rakkautta, olisin minä vain helisevä vaski tai kilisevä kulkunen.

2. Ja vaikka minulla olisi profetoimisen lahja ja minä tietäisin kaikki salaisuudet ja kaiken tiedon, ja vaikka minulla olisi kaikki usko, niin että voisin vuoria siirtää, mutta minulla ei olisi rakkautta, en minä mitään olisi.

3. Ja vaikka minä jakelisin kaiken omaisuuteni köyhäin ravinnoksi, ja vaikka antaisin ruumiini poltettavaksi, mutta minulla ei olisi rakkautta, ei se minua mitään hyödyttäisi.

4. Rakkaus on pitkämielinen, rakkaus on lempeä; rakkaus ei kadehdi, ei kerskaa, ei pöyhkeile,

5. ei käyttäydy sopimattomasti, ei etsi omaansa, ei katkeroidu, ei muistele kärsimäänsä pahaa,

6. ei iloitse vääryydestä, vaan iloitsee yhdessä totuuden kanssa;

7. kaikki se peittää, kaikki se uskoo, kaikki se toivoo, kaikki se kärsii.

8. Rakkaus ei koskaan häviä; mutta profetoiminen, se katoaa, ja kielillä puhuminen lakkaa, ja tieto katoaa.

9. Sillä tietomme on vajavaista, ja profetoimisemme on vajavaista.

10. Mutta kun tulee se, mikä täydellistä on, katoaa se, mikä on vajavaista.

11. Kun minä olin lapsi, niin minä puhuin kuin lapsi, minulla oli lapsen mieli, ja minä ajattelin kuin lapsi; kun tulin mieheksi, hylkäsin minä sen, mikä lapsen on.

12. Sillä nyt me näemme kuin kuvastimessa, arvoituksen tavoin, mutta silloin kasvoista kasvoihin; nyt minä tunnen vajavaisesti, mutta silloin minä olen tunteva täydellisesti, niinkuin minut itsenikin täydellisesti tunnetaan.

13. Niin pysyvät nyt usko, toivo, rakkaus, nämä kolme; mutta suurin niistä on rakkaus.1.Kor. 14:

1 Tavoitelkaa rakkautta ja pyrkikää saamaan hengellisiä lahjoja, etenkin profetoimisen lahjaa.1. Joh. 4

1. Rakkaani, älkää jokaista henkeä uskoko, vaan koetelkaa henget, ovatko ne Jumalasta; sillä monta väärää profeettaa on lähtenyt maailmaan.

2. Tästä te tunnette Jumalan Hengen: jokainen henki, joka tunnustaa Jeesuksen Kristukseksi, lihaan tulleeksi, on Jumalasta;

3. ja yksikään henki, joka ei tunnusta Jeesusta, ei ole Jumalasta; se on antikristuksen henki, jonka olette kuulleet olevan tulossa, ja se on jo nyt maailmassa.

4. Lapsukaiset, te olette Jumalasta ja olette voittaneet heidät; sillä hän, joka teissä on, on suurempi kuin se, joka on maailmassa.

5. He ovat maailmasta; sentähden he puhuvat, niinkuin maailma puhuu, ja maailma kuulee heitä.

6. Me olemme Jumalasta. Joka tuntee Jumalan, se kuulee meitä;joka ei ole Jumalasta, se ei kuule meitä. Siitä me tunnemme totuuden hengen ja eksytyksen hengen.

7. Rakkaani, rakastakaamme toinen toistamme, sillä rakkaus on Jumalasta; ja jokainen, joka rakastaa, on Jumalasta syntynyt ja tuntee Jumalan.

8. Joka ei rakasta, se ei tunne Jumalaa, sillä Jumala on rakkaus.

9. Siinä ilmestyi meille Jumalan rakkaus, että Jumala lähetti ainokaisen Poikansa maailmaan, että me eläisimme hänen kauttansa.

10. Siinä on rakkaus - ei siinä, että me rakastimme Jumalaa, vaan siinä, että hän rakasti meitä ja lähetti Poikansa meidän syntiemme sovitukseksi.

11. Rakkaani, jos Jumala on näin meitä rakastanut, niin mekin olemme velvolliset rakastamaan toinen toistamme.

12. Jumalaa ei kukaan ole koskaan nähnyt. Jos me rakastamme toinen toistamme, niin Jumala pysyy meissä, ja hänen rakkautensa on tullut täydelliseksi meissä.

13. Siitä me tiedämme pysyvämme hänessä ja hänen pysyvän meissä, että hän on antanut meille Henkeänsä.

14. Ja me olemme nähneet ja todistamme, että Isä on lähettänyt Poikansa maailman Vapahtajaksi.

15. Joka tunnustaa, että Jeesus on Jumalan Poika, hänessä Jumala pysyy, ja hän Jumalassa.

16. Ja me olemme oppineet tuntemaan ja me uskomme sen rakkauden, mikä Jumalalla on meihin. Jumala on rakkaus, ja joka pysyy rakkaudessa, se pysyy Jumalassa, ja Jumala pysyy hänessä.

17. Näin on rakkaus tullut täydelliseksi meissä, että meillä olisi turva tuomiopäivänä; sillä sellainen kuin hän on, sellaisia mekin olemme tässä maailmassa.

18. Pelkoa ei rakkaudessa ole, vaan täydellinen rakkaus karkoittaa pelon, sillä pelossa on rangaistusta; ja joka pelkää, se ei ole päässyt täydelliseksi rakkaudessa.

19. Me rakastamme, sillä hän on ensin rakastanut meitä.

20. Jos joku sanoo: "Minä rakastan Jumalaa", mutta vihaa veljeänsä, niin hän on valhettelija. Sillä joka ei rakasta veljeänsä, jonka hän on nähnyt, se ei voi rakastaa Jumalaa, jota hän ei ole nähnyt.

21. Ja tämä käsky meillä on häneltä, että joka rakastaa Jumalaa, se rakastakoon myös veljeänsä.

Siunaten

9.9.2018 Limingassa

Suvi