Tiedon sanojen armolahja

”Toinen saman Hengen vaikutuksesta tiedon sanat” 1 Kor 12:8

-Tiedon sanat ovat ihmisistä tai tilanteista annettuja ilmestystietoja, jotka ilmituotuina saavat aikaan erityisen tuloksen.

-Niitä ei ole saatu luonnollisen järjen ponnistelujen kautta, vaan Jumalan Hengen vapaan vaikutuksen avulla.

-Seurakunnassa tulee arvostaa viisauden ja tiedon hankkimista, joka tulee raamatun opetuksen kautta eri muodoissaan.

-Keskustelu- ja vuorovaikutusyhteys Jumalan sanassa kokeneiden kanssa sekä elämän itsensä kautta tiedon hankkimiseksi.

-Tasapainoinen suhde on tärkeä niiden välillä, jotka osaavat puhua jumalallista viisautta ja tietoa ja niiden, jotka käyttävät ihmeitä tekeviä armolahjoja tiedon alueella. (Profetian ja ilmestyksen lahjat)

-Mikä tahansa Jumalaa tai pelastusta koskeva tieto, joka menee yli Raamatun, tulee aina torjua.

-Ihmisten hyvinvointia, terveyttä, turvallisuutta ja siunausta koskeva tieto, joka ei loukkaa raamattua, voi tuottaa kunniaa Jumalalle.


Tiedon lajit:

1. Ihmistieto, joka on saavutettu luonnollisesti. Tieteen ja tekniikan maailmassa kehitys on ollut lähes uskomatonta meidän päivinämme. (Ymmärrys lisääntyy lopunaikana, Dan.12:4)

”Ihminen ei luonnostaan ota vastaan Jumalan Hengen puhetta, sillä se on hänen mielestään hulluutta. Hän ei pysty tajuamaan sitä, koska sitä on tutkittava Hengen avulla” 1 Kor 2:14

2. Langenneen maailman yliluonnollinen tieto, joka saadaan okkultismin ja yliluonnollisen ja metafyysisen menettelyn kautta.

3. Aito Hengellinen tieto on Jeesuksessa Kristuksessa. ”Jossa kaikki viisauden ja tiedon aarteet ovat kätkettynä” Kol. 2:3. Tämä tieto lisääntyy uskon kuuliaisuuden, rukouksen ja raamatun tutkimisen kautta.

4. Tiedon sanojen armolahja. Saada Pyhän Hengen kautta Jumalalta tietoa, joka hyödyttää ja auttaa ihmistä. Se voi koskea mennyttä, nykyhetkeä ja tulevaisuutta


Keskusteltavaksi:

1. Mitä tarkoittaa hyvä tieto ja paha tieto? 1 Moos. 2:9,17

2. Mitä tarkoittaa uudistua tietoon Luojansa kuvan mukaan? Kol. 3:10